Favette sott’olio, ingelegde tuinbonen uit Sardinië

17 juli 2012

Favette sott'olio - Ingelegde tuinbonen uit Sardinië Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In Italië eten ze rauwe tuinbonen, zo uit de peul. Dat is al iets wat wij niet gewend zijn. In Sardinië maken ze ook ingelegde tuinboontjes die je kunt eten als borrelhap. Het zijn heerlijke gekruide tuinboontjes. Als ingrediënten staat er op de verpakking: tuinboontjes, olie, olijfolie, zout, azijn en kruiden. Ik kan moeilijk inschatten welke kruiden er door zitten. Er zit in ieder geval een pepertje in die het lekker pittig maakt.

Deze tuinboontjes zijn lekker aan het eind van de middag of ’s avonds bij andere hapjes. De jonge tuinboontjes zijn heerlijk mals. Op de site van de producent, Campus Conserve is niet zo veel te vinden.

Ik kocht deze tuinboontjes bij Gran Sardegna een webwinkel met delicatessen uit Sardinië. Behalve deze lekkere tuinboontjes verkopen ze nog veel meer lekkers. Mijn favoriet was de pesto van wilde kardoen. Erg lekker!

Reacties

  1. anne 28 juli 2013 13:21 uur

    Ik heb een Italiaans recept gevonden. Je kookt 400 gram tuinbonen in 750 ml wijnazijn en een afgestreken eetlepel zout. 5 minuten. Dan 12 uur in een theedoek de boontjes laten drogen. De boontjes in een jampot leggen afgewisseld met gesneden verse munt en als je het lekker vind een Chili pepertje en een teen knoflook in plakjes gesneden. Goed vullen en dan de pot volgieten met olijfolie tot het onder staat. Een paar dagen laten staan en dan kun je smullen. Is een aantal weken houdbaar.

  2. Okke Amerongen 28 juli 2013 20:17 uur

    Hallo Anne, Bedankt voor de tip. Mijn Italiaans is erg slecht dus voor mij is het lastig om een Italiaans recept goed te lezen en te vertalen. Met jouw hulp kan ik nu een keer experimenteren. Bedankt!

Over deze site

Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.