Rauwe tuinbonen als borrelhap. Wat een land!

27 augustus 2011

Rauwe tuinbonen als borrelhap Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Van Bonny van Sighem ontving ik deze prachtige foto. Voor haar werk bij het Centraal Museum in Utrecht moet ze heel soms op reis. Bijvoorbeeld naar Frankrijk, Spanje maar soms ook naar haar favoriete land: Italië! Bij deze foto vertelde ze: Na mijn werk ging ik op een terrasje zitten. Ineens zag ik dat ze op het terras naast me een borrelhap met rauwe tuinbonen serveerden! Gelukkig had ik nog niet besteld en heb ik deze heerlijke borrelhap toch nog kunnen proeven!.

Geweldig land Italië! Ingrediënten zijn er belangrijk en goede producten ook. Maar zonder veel bla bla. Jong gegeten zijn rauwe tuinbonen heerlijk. Zoet van binnen met een schilletje dat lekker bitter is. Prachtig!

Reacties

 1. Bonny van Sighem 6 september 2011 21:18 uur

  Oh ja, dat was in Genua, dit voorjaar. Heerlijk. In Florence kreeg ik ooit rauwe tuinbonen met pecorino. Vanaf dat moment ben ik een tuinboon-addict!

 2. Wouter van R. 19 november 2011 13:18 uur

  Heerlijke combinatie: rauwmelkse schapenkaas met tuinbonen, ik ken het ook uit Italië (omgeving Napels). Fantastische combinatie met de lokale witte wijnen (bijv. Fiano di Avellino).

 3. Okke Amerongen 20 november 2011 17:12 uur

  Hallo Wouter, Klinkt heerlijk inderdaad met een goed glas witte wijn erbij!

 4. Fatima 4 maart 2012 22:00 uur

  Rauwe verse tuimbonen zijn lekker, net zoals rauwe doperwten.
  Zo van de plant

 5. Okke Amerongen 4 maart 2012 22:31 uur

  Ha Fatima, Doperwten zijn zo uit de peul inderdaad ook heerlijk. Tuibonen ook, vooral als ze wat jonger zijn!

 6. jaqeuline 6 maart 2012 11:35 uur

  tuinbonen heerlijk ik ga ze altijd in duidsland halen in potendaar zijn ze bruin heerlijk ik doe dan een klontje boter in de pan en een uitje spekjes bak ik uit dan de bruine tuin bonen er bij peper wat maggie en dan aardapelen puree er bij heerlijk vroeger kon je ook hier bruine tuinbonen kopen ze zijn ook een stuk grooter als de groene tuin bonen maar ik kan ze hier nergens meer vinden in de winkel

 7. Okke Amerongen 3 april 2012 18:54 uur

  Hallo Jaqeuline, Ik heb hier nog geen tuinbonen in pot gevonden maar ze moeten er zeker zijn. In Turkse en Marokkaanse winkels zijn ze wel te koop maar dan in blik dus wie weet heb jij ook wel zo’n winkel in de buurt? De combinatie met spekjes en aardappelpuree is heerlijk! Gewoon lekker eenvoudig eten, echt iets om te eten als je een dag buiten geweest bent.

 8. Marion 9 oktober 2012 10:15 uur

  Beste Jaqueline
  bij welke winkel in duitsland koop jij de
  bruine tuinbonen ?
  ben benieuwd of ik het in de buurt van Aken ook kan kopen!

Over deze site

Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.