Tuinbonen en kikkererwten van Bint Al Reef
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
In de Turkse winkel in winkelcentrum Rokade in Utrecht kocht ik dit blik met gekookte tuinbonen en kikkererwten. De producent is Bint Al Reef en als motto hebben ze in het logo Good Taste
geschreven. Mooi om te weten dat ze producten maken die lekker smaken. Het lijkt mij een goed uitgangspunt voor een levensmiddelenproducent 🙂 Op de verpakking staat verder ook de omschrijving Foul Moudammas with Chick Peas.
Eerder schreef ik al over de tuinbonen van Chtoura Garden ook uit Libanon. Op die verpakking stond ook Foul Medammas dus dit zal wel een andere schrijfwijze voor hetzelfde zijn. Het bedrijf zelf heb ik niet kunnen vinden op het internet. In het logo staat Bint Al Reef en op de verpakking Bint Al Reff (met dubbel f). Maar al deze zoekopdrachten leiden niet tot een site van de producent. Ook de Duitse groothandel op de verpakking heeft geen eigen site. Meer informatie heb ik dus helaas niet kunnen achterhalen.
De mix tussen tuinbonen en kikkererwten is heerlijk. Ik vond de bonen met chili uit het blik van Chtoura Garden wel lekkerder maar chili kun je natuurlijk ook prima zelf toevoegen. Met zo’n blikje in huis maak je altijd snel en makkelijk een lekker gerecht. Even opwarmen en verwerken in een lauw warme salade met kruiden, tomaten en olie en citroen. Heerlijk!
Reacties
Over deze site
Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.
Anna Maria 23 mei 2012 13:26 uur
1. haal de droge huid van de tuinbonen af
2. 1 eetl. olie verwarmen in een pan en 1 knoflookteentje toevoegen; goud sauteren
3. bonen toevoegen, zout, zwarte peper, chilipoeder (optioneel), koriander-
-komijnpoeder; goed roeren en 3 tot 4 min. op medium hitte koken
4. ondertussen 1 tomaat, kleine komkommer en koriander of peterselie fijn snijden
5. bonen een kwartier laten afkoelen in een schaal
6. groenten toevoegen, 1 eetl. olijfolie, sap halve citroen
7. 2-3 uur de ijskast in of op kamertemperatuur laten en serveren met schijfjes citroen
Verder serveren met pita, vers brood of chips.
Okke Amerongen 23 mei 2012 15:11 uur
Hallo Anna Maria, Klinkt heerlijk op een lekkere warme dag zoals vandaag! Bedankt voor de tips!