Tuinbonen uit blik van Chtoura garden uit Libanon

3 april 2012

Tuinbonen met chili uit blik van Chtoura Garden uit Libanon Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Tuinbonen uit blik, het klinkt niet echt lekker, toch heb ik gesmuld van dit blik bonen. De tuinbonen zijn aangenaam gekruid met chili. Uiteraard zijn bonen uit blik altijd wat melig maar deze bonen smaakten ook lekker romig. Ik heb een uitje gebakken met verse tijm. De tuinbonen uit laten lekken in een vergiet en bij de ui met tijm opgewarmd. Dit gerecht heb ik geserveerd met een lepel crème fraîche erop. Heerlijk!

Chtoura Garden levert behalve deze tuinbonen met chili nog de volgende smaken: naturel, Egyptisch recept, met komijn, Koerdisch recept, Armeens recept, Palestijns recept, Libanees recept en met kikkererwten. Ook leveren ze Foul Medammas en Foul Bajella. Ik denk dat dit verschillende soorten tuinbonen zijn maar ik kan het niet goed lezen op de site. Misschien weet een lezer raad?

Ik vind het prachtig om te zien hoe ieder land zijn eigen blik heeft met blijkbaar ook een eigen recept. Jammer dat ik de verschillende smaken niet kan vergelijken want de winkel in Berlijn waar ik dit blik tuinbonen met chili kocht had alleen deze variant.

Meer informatie over Chtoura Garden is te vinden op de site van Alfa Interfood, het moederbedrijf van Chtoura Garden. Waarschuwing: zet je geluid alvast uit!

Reacties

  1. Siets 17 mei 2013 16:27 uur

    Hoi Okke, het is misschien leuk om te weten dat de ‘foul’ (tuinboon ofwel fava) erg veel gegeten wordt in het midden oosten (en noord afrika). Vaak als ontbijt (poor man’s breakfast) maar kan ook gegeten worden voor lunch of diner. Ze worden op verschillende manieren klaar gemaakt, met wat knoflook en chili bijvoorbeeld of met ui, komijn, ciroen en olijfolie.

    In de Levant worden de bonen met knoflook bereid, dan tot een grove puree gemaakt en dan geserveerd met olijfolie, peterselie en vers brood.

  2. Okke Amerongen 18 mei 2013 13:21 uur

    Hallo Siets, Bedankt voor de informatie. Dat tuinbonen ook een ontbijtgerecht zijn dat wist ik niet. Lijkt me een heerlijk ontbijt trouwens.

Over deze site

Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.