Tuinbonensalade gekocht in de Kanaalstraat in Utrecht

2 mei 2012

Tuinbonensalade gekocht in Kanaalstraat Utrecht Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

De Kanaalstraat in Utrecht is een paradijs voor de lekkerbek. Je vind er vooral Turkse, Marokkaanse en Surinaamse winkels. Maar ook een slijterij, supermarkten en zelfs een paardenslagerij?! Meer dan genoeg om te ontdekken dus. Ik vond naast de bakken met olijven een bak met deze salade van tuinbonen. Volgens de verkoper met citroen en kruiden maar welke kruiden dat wist hij helaas niet. Gewoon eten met brood.

Met brood, wat extra olijfolie en een paar tomaten heb ik er lekker van gesmuld. De citroen was goed te proeven. Dat maakte deze salade heerlijk fris. Deze salade is gemaakt van gekookte gedroogde tuinbonen. Dat is duidelijk te zien aan de kleur van de bonen. Verse gekookte bonen worden eerder lichtgrijs/groen grauw. Maar deze bonen waren bruin van kleur. Ik ga er zeker nog een keer een eigen variant en recept van proberen te maken.

Bezoek je binnenkort een keer Utrecht? Ga zeker een keer kijken wat er allemaal in de Kanaalstraat te koop is. Je ontdekt er genoeg om nog een paar nieuwe websites over te maken 🙂 Zoals kardoen of diverse soorten kruiden, spinaziesoorten die je nergens anders kunt kopen en nog veel meer. Als je moe bent kun je uitrusten en een bij elkaar gekochte lunch opeten bij Zaagmolen de Ster. Prachtig! Na afloop is het centraal station op minder dan 10 minuten lopen. Een heerlijke dagtrip dus.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.