Over Tuinboon.nl

Als ik aan tuinbonen denk dan denk ik aan mijn opa en oma. Ze hadden een moestuin en toen ik nog heel klein was zaten we aan de woonkamertafel enorme hoeveelheden tuinbonen te doppen. Die werden dan ingevroren. De smaak kan ik me van toen niet herinneren maar de gezelligheid wel!

Toen ik een moestuin kreeg moesten er ook tuinbonen in. Ze zien er prachtig uit. Mooie stevige planten met grote bloemen. Je kunt ze lekker vroeg zaaien (februari) en ze groeien flink. Ze geven ook een goede oogst als de vogels er tenminste niet eerder bij zijn 🙁

Tuinbonen is een groente voor fans. Er zijn ook mensen die er echt niet van houden. Te bitter. Voor- en tegenstanders, dat heb ik graag. Als iedereen het lekker vind is er vaak ook wat minder aan te beleven. Ik ben er in ieder geval gek op. Ook de wat bittere schil vind ik lekker in boerse gerechten zoals met spek of in een stevig soep. Dubbelgedopt is de boon bijna zoet en dan is het ineens een chique groente. Ook heerlijk. Bijvoorbeeld in ravioli of in een mooie salade.

Er zijn eigenlijk zoveel lekkere toepassingen en ik hoop met deze site de boon populairder te maken dan hij nu is.

Geniet van de lekkere tuinbonen!

Okke

Reacties

  1. Francijna 10 september 2011 09:52 uur

    Hoi,

    Leuk deze site over tuinbonen, ga ik zeker volgen.

    Gr Francijna.

Over deze site

Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.