Bruschetta met puree van dubbelgedopte tuinbonen en munt

Bruschetta met puree van dubbelgedopte tuinbonen en munt Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
45 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediƫnten:

  • 1 flinke ciabatta of ander wit brood (in dikke plakken)
  • 1,5 kilo verse tuinbonen in peul
  • muntblaadjes van paar takjes munt (fijngesneden)
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • teentje knoflook (gehalveerd)

Bruschetta's zijn er echt met allerlei soorten beleg. Toch krijg je meestal niet veel meer dan tomaten of tapenade op deze Italiaanse gegrilde broodjes. Dan is deze puree van dubbelgedopte tuinbonen echt iets bijzonders. Het ziet eruit als guacamole maar smaakt heel anders. Groener en door de munt ook frisser. De hoeveelheden komen in dit recept niet zo nauw. Het kan nogal verschillen hoeveel je overhoud na het dubbeldoppen maar dat maakt niet zo veel uit.

Dop de tuinbonen en laat ze twee minuten in kokend water koken. Spoel ze af met koud water. Maak nu met je nagel in een scheurtje in het buitenste velletje en druk het binnenste van de tuinboon eruit. Van 1,5 kilo blijft ongeveer 250-300 gram dubbelgedopte tuinboon over. Maar dit kan flink verschillen afhankelijk van het seizoen. Dit is een tijdrovend klusje maar echt de moeite waard!

Stamp de dubbelgedopte tuinbonen grof. Roer de muntblaadjes erdoor met flink wat olijfolie, een handje geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de plakken brood in de oven tot ze mooi bruin zijn. Smeer de warme plakken brood in met de gehalveerde knoflookteen. Laat het iets afkoelen en beleg de bruschetta met de tuinbonenpuree. Maal er nog wat peper over. Schaaf er nog wat Parmezaan over en besprenkel met wat extra olijfolie. Eet smakelijk!

Tip:

De tuinbonenpuree kan goed van te voren gemaakt worden. Handig dus als er bezoek komt.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk