Pasta met broccoli, tuinbonen en erwten
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
4 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 20 minuten
- Kooktijd:
- 20 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten:
- 250 gr diepvries tuinbonen (of vers)
- 400 gr doperwten, diepvries of vers
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gr spaghetti
- bosjes groene asperges, of 1 stronk broccoli (kleine roosjes)
- 250 mascarpone
- 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
Linda Land verstuurde een bericht op Twitter dat ze pasta met broccoli, tuinbonen en erwten gemaakt had. Op de prachtige foto zag het er heerlijk uit! Ik hoopte natuurlijk dat ze het recept wilde delen op deze site. Gelukkig was dat geen enkel probleem. Dankzij Linda kunnen we dit nu allemaal maken. Ontzettend bedankt!
Kook de tuinbonen in 2 minuten beetgaar in kokend water. Schep ze met schuimspaan uit water en spoel af onder koude kraan en druk ze uit het grauwe vliesje. Breng de pan met water weer aan de kook en blancheer erwten hierin 3 minuten, tot beetgaar en spoel af onder koude kraan. Doe erwten terug in de pan samen met de fijngehakte knoflook kneus ze licht. Doe 4 el olie erbij en peper en zout.
Kook pasta volgens aanwijzing op verpakking en voeg 4 minuten voor einde kooktijd asperges of broccoli toe en kook mee. Giet pasta en asperges of broccoli af en vang wat kookvocht op.
Doe pasta en groente terug in de pan en voeg gekneusde erwten, tuinbonen en mascarpone toe. Voeg afhankelijk van je eigen smaak en smeuïgheid van de pasta wat kookvocht toe en schep op laag vuur om.
Verdeel over de borden en sprenkel er olie over, de kaas en basilicumblaadjes.
Dit recept is op basis van een recept uit de deliciousagenda 2012. Ik heb in plaats van groene asperges broccoli gebruikt en in het recept staat dat je 250 ml kookvocht moet opvangen en door de pasta mengt, maar dat vind ik te veel. Verder gebruikte ik parmezaan in plaats van pecorino.
Meer weten over de de maker en fotograaf van dit recept? Volg Linda Land op Twitter.
Heb je dit recept gemaakt? Laat zeker even weten of het lekker was!
Reacties
Over deze site
Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.
Armande 25 april 2013 16:47 uur
Haa, precies de soort saus die ik zocht, met groene groenten. Ga ik morgen maken!
willemien 3 juli 2013 21:13 uur
Héérlijk recept ! Heb het vandaag gemaakt met tuinboontjes, erwtjes, broccoli en munt. Ik zou alleen de volgende keer de hoeveelheid mascarpone verminderen. Is niet nodig met al die lekkere smaken en de kleur wordt er wat bleekjes van maar verder héérlijk…..
Bedankt Linda
SuuS 14 juli 2013 21:00 uur
Super!!!
Echt heerlijk & ….
De kinderen hebben het ook gewoon opgegeten
Het doppen was echt een feest & het dubbeldoppen helemaal gezellig.
Wat een prachtige groente!
We hebben 1 eetlepel creme freche erdoor gedaan (ipv mascarpone) en geraspte kaas los & Spelt macaroni ipv spaghetti (omdat we dat nog wel in huis hadden)
Okke Amerongen 16 juli 2013 07:42 uur
Hallo SuuS, Mooi dat zelf de kinderen gesmuld hebben. Dat is een groot compliment 🙂