Pasta met tuinbonen, rucola en citroen. Heerlijk fris!
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
24 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Kooktijd:
- 20 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediënten:
- 250 gram tuinbonen (gedopt)
- 150 gram pasta zoals schelpjes of orecchiette
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 1 citroen, sap uitpersen
- 50 gram rucola
Voor dit gerecht dubbeldop je de tuinbonen. Zo worden de tuinbonen zoeter en delicater. Door toevoeging van citroensap smaakt dit gerecht heerlijk fris. Met rucola krijgt het ook iets peperigs. Echt een feestelijke maar eenvoudige pasta!
Blancheer de tuinbonen kort (1 of uiterlijk twee minuten) en dubbeldop ze door ook het buitenste velletje te verwijderen. Kook de pasta beetgaar.
Meng in een kom de olijfolie, geraspte kaas, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Kook de dubbelgedopte tuinbonen nog een halve minuut mee met de pasta om weer warm te worden.
Giet de pasta met de tuinbonen zeer goed af. Meng het nu door het olijfoliemengsel en hussel het een aantal keren goed door om alles goed te mengen. Voeg de rucola toe en hussel alles nog een paar keer goed en dan is het klaar om op de borden te scheppen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat zeker even een reactie achter of het lekker was.
Reacties
Over deze site
Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.
Anna Maria 23 mei 2012 13:39 uur
Klasse; juiste combinatie van pittig en fris !
Okke Amerongen 23 mei 2012 15:12 uur
Dank je wel!
Henk Hogeling 24 juni 2012 18:04 uur
Heerlijk gerecht. Met verse tuinbonen is het verrukkelijk.
Okke Amerongen 24 juni 2012 21:11 uur
Hallo Henk, Mooi dat het lekker was. Bedankt voor de leuke reactie!
carlos kok 28 juni 2012 09:15 uur
Het recept kende ik al in een iets andere variant, maar wellicht handig om erbij te vermelden hoe d everhouding tuin – gedopt – dubbelgedopt is.
Ik had 700 gram tuinbonen, wat resulteerde in 113 gram gedopt en 60 gram dubbelgedopt.
Maar ik ga het zekers nog eens maken.
Okke Amerongen 28 juni 2012 20:53 uur
Hallo Carlos, Dat is inderdaad wel handig. Ik ben nog bezig met een artikel over dubbel / enkel doppen. In dat artikel plaats ik dan ook een aantal van de resultaten die ik geboekt heb. Er zit namelijk heel veel verschil in. Grote tuinbonen ten opzichte van jonge kleine tuinbonen maakt heel veel uit. Eigenlijk vind ik ook niet dat je die hoeft te dubbeldoppen. Die zijn zo ook heerlijk. Binnenkort plaats ik het grote dubbeldoppen artikel op de site. Nog even geduld dus.
Mary-Ann Wout 14 augustus 2012 21:03 uur
Lekker en makkelijk. Heerlijk met gerookte makreelfilet!
Okke Amerongen 15 augustus 2012 07:35 uur
Hallo Mary-Ann, Met gerookte makreelfilet lijkt mij een heerlijke tip! En gezond ook nog. Bedankt voor de tip!
Anna Maria 15 augustus 2012 09:24 uur
PİYAZ ; wordt in Turkije gemaakt van kleine witte bonen, edoch is pittiger met tuinbonen. Het is een koud streekgerecht uit Antalya, zowel ‘-s winters als zomers te nuttigen. Je mengt tahini met citroen en extra vergine olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook en eventueel met peper en zout. Even proeven tot je het lekker vınd. Gare (niet te zachte) bonen erdoor, veel peterselie of koriander, gehalveerde kerstomaatjes en netaan hard gekookte eieren, gehalveerd. Afiyet olsun ! Eet smakelijk.
Anna Maria 15 augustus 2012 09:36 uur
SOUFFLE ; Bakjes met stijfgeklopt eiwit gemengd met gepureerde tuinbonen en kruiden, naar smaak, bakken in de oven. Buon appetito !
Anna Maria 15 augustus 2012 11:35 uur
TUİNBONEN-VELOUTE : ui en weinig spek uitbakken, waterkers en bosje munt erbij, laten slinken, zout, zak gare tuinbonen erbij, pureren, scheutje room, serveren. Eet smakelijk.
Anna Maria 15 augustus 2012 11:45 uur
VİSSCHOTEL ; aardappelschijfjes bakken, beetje water erbij, toevoegen stukjes wortel, courgette, (bevroren) tuinbonen, 2 eetl. tomatensaus. 15 min. laten sudderen. Tijm, basilicum, zout, peterselie/koriander erdoor mengen en in ovenschotel overbrengen. Geen peper ! Visfiletten erop leggen, halve kerstomaatjes, groene en zwarte olijven, beetje kappertjes en een beetje geraspte droge broodkruimels erover strooien. In de oven op 200 graden gedurende 15-20 minuten. Buon appetito !
Anna Maria 15 augustus 2012 11:49 uur
PASTA-SAUS ; Gare tuinbonen, salie en rozemarijn in de mixer. Serveren met pasta en champignons erbovenop. Pasta bv. tagliatelle, spaghetti, maar ook penne, etc. Buon appetito !
Okke Amerongen 19 augustus 2012 19:16 uur
Hallo Anna Maria, Bedankt voor alle lekkere recepten! Ik ga proberen er binnenkort een paar te maken. Dan komen ze op de site en kan iedereen ervan genieten.
janna 26 juni 2013 12:38 uur
Lijkt me erg lekker deze pasta.
Ook lekker, pasta, tuinbonen, blokjes groene paprika en geraspte pecorino.
Eventueel met wat spekjes.
Ik ga die van jou binnenkort eens uitproberen.
Heerlijk, tuinbonen.
Doortje 4 juli 2013 13:12 uur
Vandaag een zak ongedopte tuinbonen gekregen. Ga dit recept vanavond uitproberen! Ik doe er wel gebakken rauwe ham bij voor een zoutige bite.
Liset 5 juli 2013 19:30 uur
Deze ga ik zeker eens proberen. Ook al lust ik absoluut geen tuinbonen!
Misschien maak ik ze zelf wel lekkerder dan m’n moeder vroeger deed.
Misschien ook lekker met gerookte kip erin?
Remco 29 juli 2013 20:03 uur
Wel lkkr fris inderdaad met het citroen. Maar sorry, tuinbonen worden niet mijn favoriet. En wat een werk dat dubbel doppen!
MarreKookt 31 juli 2013 18:26 uur
Dank voor het mooie recept en ook alle reacties van de ándere mensen!
Ik heb jouw recept vandaag gemaakt voor “mijn” Thuisafgehaald.nl en ben gelukkig met de reacties.
Complimenten zijn voor jou, Okke 😉
Okke Amerongen 31 juli 2013 21:26 uur
Hallo Marre, Bedankt voor de complimenten. Mooi dat het lekker was. Ik wil zeker ook een keer Thuisafgehaald bij mij in de buurt (Utrecht) proberen.
Hans 5 oktober 2013 09:46 uur
Idd makkelijk en smaakvol, verassend. Ik ga volgende keer de citroen vervangen met een limoen, iets fijnere smaak, weelicht minder overheersend en pijnbomem pitten toevoegen!
José 7 juli 2014 18:44 uur
Ik vond het veel te zuur, Een halve citroen zou voor mij meer dan voldoende zijn.
ineke vermeulen 4 november 2014 18:42 uur
Heerlijk recept. Heb her dubbeldoppen ervoor over.
ineke vermeulen 6 november 2014 19:39 uur
Heerlijk recept. Heb het dubbeldoppen ervoor over.