Salade van tuinbonen met spek en peterselie
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
4 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Kooktijd:
- 10 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten
- 1,5 kilo tuinbonen
- 150 gram gedroogde spek of rauwe ham in plakken
- bosje platte peterselie
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Uitgebreid koken is prachtig maar soms heb je daar gewoon geen tijd voor. Daar is deze salade ideaal voor. Boontjes kort koken, kort afkoelen en op smaak brengen en je bent er al bijna. Deze salade is ook heel goed voor te bereiden. Handig als je nog minder tijd hebt of de salade mee wil nemen voor een zomerse picknick!
Dop de tuinbonen, kook ze kort in een pan. Afhankelijk van de grootte is dat tussen de 5 en 10 minuten. Blus na het koken de tuinbonen met koud water in een vergiet. Het is lekker als de bonen lauwwarm zijn. Laat goed uitlekken. Meng olie, peper en zout erdoor. Snijd flink wat platte peterselie fijn en roer het erdoor.
Leg de bonen op 4 bordjes en leg er de plakjes gedroogde spek of rauwe ham op. Dit gerecht kun je ook voor 2 personen maken. Dan is het een hoofdgerecht (lunchgerecht).
Reacties
Over deze site
Tuinboon.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Tuinboon.nl alles over het doel van deze site.
R 8 november 2011 22:37 uur
Zelf vries ik de tuinbonen in, en zet ze op met kokend water,
.
Als ze gaar zijn afspoelen en dubbel doppen, dobbelsteentjes rookspek uitbakken als dat klaar is uit de pan halen, en nu een flinke ui snipperen en een ontvelde rode paprika in reepjes even meebakken, bonenkruid en peterselie toevoegen de bonen en spekjes erbij en nog even door warmen.
Okke Amerongen 9 november 2011 22:46 uur
Hallo R, Ik vind zelf ingevroren tuinbonen ook lekker. Dat geldt lang niet voor alle groente!
Mariëlle 19 juli 2012 18:39 uur
Dag Okke en anderen! Wij hebben vandaag ons eerste Odingroentepakket gekregen, met ongedopte tuinbonen. Meteen wat inspiratie (nog nooit een ongedopte tuinboon in mijn hand gehad) opgedaan op je website, en morgen eten we tuinbonen met spekjes! Dank je voor deze mooie website!
Groetjes, Mariëlle.
Okke Amerongen 21 juli 2012 20:53 uur
Hallo Mariëlle, Tuinbonen met spekjes is klassiek en heerlijk. Eet smakelijk!