Salade van wilde rijst met tuinbonen

Salade van wilde rijst met tuinbonen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediƫnten

  • 1 kilo tuinbonen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 175 gram wilde rijst (vaak mix met witte rijst)
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • paar bosuitjes
  • 2 raapjes, geschild en in blokjes (of paar radijsjes)
  • zwarte peper
  • zout

Met zwarte rijst kook ik eigenlijk nooit maar het is heerlijk. De kleur is mooi zwart/donkerbruin en de korrel wel 3 keer zo lang als normale rijst. Een soort uitsloverrijst dus :-) Als je het combineert met dubbelgedopte tuinbonen en een lekkere dressing heb je een heerlijke salade voor 4 personen.

Kook de wilde rijst tot het gaar is. In mijn geval 45 minuten maar het kan van merk tot merk verschillen. Volg dus de aanwijzing op de verpakking op. Dop de tuinbonen, kook de bonen 3-5 minuten in een pan. Laat ze schrikken in koud water. Dubbeldop de tuinbonen nu door met je nagel een stukje van de schil af te trekken. Daarna druk je voorzichtig de tuinboon uit het lichtgroene velletje.

Meng olie, citroensap, knoflook, chillivlokken en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng nu de wilde rijst, tuinbonen, avocado, bosuitjes en raapjes erdoor. Doe dat voorzichtig zodat je avocado en tuinbonen heel blijven. Eet smakelijk!

Reacties

  1. Carla Verberne 13 oktober 2013 19:15 uur

    Als ik de tuinbonen dubbeldop dan gedruik ik ze rauw. Zeker zo lekker qua smaak.

  2. Carla Verberne 13 oktober 2013 19:16 uur

    En ze doppen zeker zo gemakkelijk