Tuinbonen met eiersaus

Tuinbonen met eiersaus Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten:

  • 2 kilo tuinbonen
  • 25 gram boter
  • 4 theelepels bloem
  • 4 eidooiers
  • peterselie
  • peper en zout

Tuinbonen kunnen door het schilletje wat bitter smaken. Maar in dit recept zeker niet. Door de bonen te mengen met een saus van boter, bloem en eigeel krijg je een heerlijke zachte smaak. De saus is heerlijk smeuïg. Met wat groene peterselie erover maak je het gerecht helemaal af.

Dop de tuinbonen en was het zand eraf. Er blijft ongeveer 450 gram over. Kook ze in een bodem gezouten water tot ze beetgaar zijn. Niet te lang dus. Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Klop met een kleine garde tot er geen klontjes meer zijn.

Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Doe de tuinbonen erbij en warm het een minuut of 2-3 door. Zet het vuur laag en roer het eigeel erdoor. Warm dit ook nog even goed door. Zorg dat het niet meer kookt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer dit gerecht als bijgerecht of eet het als hoofdgerecht met een stuk lekker brood erbij. Eet smakelijk!

Reacties

  1. Jos Jong 25 juni 2013 10:46 uur

    Ik heb het recept iets aangepast waardoor het echt een feestmaal is geworden:
    1 bakje gerookte spekreepjes uitgebakken;
    250 gram varkensreepjes gebakken;
    de saus aanvullen met een flinke scheut slagroom of koksroom;
    en een bosje gesneden lente uitjes.
    Eet smakelijk!

  2. wijnand kraan 2 augustus 2013 22:16 uur

    beste okke als ik mijn eigen gekweekte tuibonen dop was ik die niet ze komen zo uit hunverpakking en koken moet je ze zonder zout, anders
    wordt het vlies misschien taai. ik eet ze met een paar gefruite sjalotjes hamblokjes en bonenkruid en aardappels.

  3. Okke Amerongen 11 augustus 2013 08:44 uur

    Hallo Wijnand, Dit klinkt als een lekker recept en het is ook nog eens makkelijk te maken. Bedankt voor de tip!