Tuinbonen met gesmoorde little gem sla

Tuinbonen met gesmoorde little gem sla Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 1 reactie

Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten:

 • 2 little gem slakropjes
 • 50 gram boter
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 200 gram gedopte tuinbonen
 • peper en zout
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • brood om erbij te serveren (optioneel)

Sla smoren? Dat zijn wij niet gewend. Toch is het heerlijk. Zeker de little gem sla leent zich er uitstekend voor maar ook met kropjes botersla kun je dit recept prima maken. Iedereen is verrast hoe lekker gesmoorde sla is. Probeer dus zeker dit ontzettend lekkere recept. Ik heb het gemaakt met jonge tuinbonen. Als je geen jonge tuinbonen hebt, kun je ze het beste dubbeldoppen.

Zet een brede pan waar je een deksel voor hebt op laag vuur. Smelt de boter en stoof de uitjes tot ze glazig zijn. Verwijder het buitenste blad van de little gem sla en verwijder het kleine bruine stukje aan de voet van de krop maar laat de krop heel. Snijd de little gem in de lengte door midden. Laat de twee helften aan de voet van de krop vast zitten. Stoof ze een halve minuut met de open gesneden kant naar beneden.

Giet een scheutje water in de pan zodat de uien net onder staan en bestrooi met zout en peper. Laat het nu 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de little gem sla met een schuimspaan uit de pan. Roer nu de tuinbonen erdoor en stoof ze twee minuten mee of iets langer voor wat oudere tuinbonen. Zorg wel dat ze nog knapperig zijn. Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Maal er nog wat peper over en indien nodig nog wat zout.

Schep het tuinbonenmengsel op een bord. Leg de sla erop en geef er eventueel een stuk brood bij (niet noodzakelijk). Eet smakelijk.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat mij zeker even weten of het lekker was en of je misschien nog tips of verbeteringen hebt.

Reacties

 1. Cathy 8 juli 2013 09:50 uur

  Ha Okke, heerlijk recept! Heb m vermeld op mijn website.
  met groet.