Tuinbonen met kikkererwten en tomaat

Tuinbonen met kikkererwten en tomaat Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
5 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediƫnten:

  • 1 blikje tuinbonen met kikkererwten
  • 2 tomaten
  • halve citroen, sap uitgeperst
  • verse basilicum blaadjes
  • olijfolie
  • chilipoeder naar smaak
  • peper en zout

In Utrecht kocht ik een blikje gekookte tuinbonen met kikkererwten. Handig als je een keer snel wat wil koken. Met wat tomaat, olie, citroensap en verse kruiden breng je het snel op smaak. Serveer met een stuk brood. Natuurlijk kun je dit gerecht ook uitstekend te maken met gedroogde tuinbonen en kikkererwten. Die moet je wel weken en van te voren koken. Varieer gerust met dit recept. Vervang bijvoorbeeld eens kruiden voor andere smaakmakers of basilicum voor platte peterselie etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Warm het blikje tuinbonen met kikkererwten op in het eigen vocht en voeg chilipoeder toe. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Giet de tuinbonen af in een vergiet zodra ze warm zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de blokjes tomaat erop en bestrooi met het hele gerecht royaal met peper en zout. Snijd flink wat basilicum fijn en leg dit op het gerecht. Bestrooi nu met flink wat olijfolie en het sap van de citroen. Serveer met plat Turks brood. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat zeker even een reactie achter of het lekker was.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk